Alpakka Median Niinan tarina

Alpakka Median perustaja Niina Grönholm on aina rakastanut tarinoita. Lapsuuskodissa luettiin paljon ja omaa tuotantoa tallennettiin tukevasti pöytälaatikkoon.

 

Tietojenkäsittelyopintojen jälkeen Niina toimi saman alan opettajana kuusi vuotta. Kahden lapsen äitiys mullisti hänen maailmansa.

 

"Äitiys on parasta, mitä minulle on tapahtunut. Rakkaus tarinoihin on ilokseni periytynyt lapsilleni. Perinteinen tarinankerronta, sadut, kirjat ja elokuvat ovat osa arkeamme".

 

Kun lapset olivat pieniä ja alkoivat kiipeillä tietokonetta kohti, Niina havaitsi, että netistä puuttui turvallinen, mutta viihdyttävä paikka, jossa lapset voivat leikkiä.

 

"Siitä sain ajatuksen luoda moista sisältöä itse".

 

Vuonna 2007 Niina perusti yrityksensä Alpakka Median, joka tuottaa perinteistä tarinankerrontaa televisioanimaatioiden ja digitaalisen ajanvietteen muodossa.

 

 

 

 

Hertan tarina alkaa

 

 

"Hertan maailma näki päivänvalon tammikuussa 2008 tehden kotimaisen lastenkulttuurin historiaa: Se on Yleisradion Pikku Kakkosen ensimmäinen animaatiosarja, jolla on ikioma digitaalinen pelimaailma.  Hertta saavutti välittömästi lasten ja vanhempien suosion, joka on säilynyt vankkumattomana aina siitä lähtien.

 

Hertan maailma tavoittaa viikoittain 80 % 3-6-vuotiaista lapsista. Hertan jaksoja katsotaan television lisäksi

Yle Areenalta sekä YouTubesta. Myös Ruotsin SVT-kanavalla Hertta on tullut tutuksi. Kotimaassa Hertan netti- ja mobiilipelejä pelataan Pikku Kakkosen nettisivuilla satojatuhansia kertoja viikossa.

 

 

 

 

Hertan tuoteperhe

 

 

Hertan maailmasta on kasvanut kokonainen brändi. Animaatioiden ja digitaalisen pelimaailman lisäksi Hertan tavoittaa Kustannusosakeyhtiö Tammen julkaisemista kirjoista ja puuhavihkoista.

 

Hertan musiikkia on katseltu ja kuunneltu YouTubessa ja Spotifyssä yli miljoona kertaa. CD-levyn lisäksi EMI Music Finland on julkaissut kaksi DVD-kokoelmaa.

 

Hertan kanssa voi leikkiä myös oikeasti AMO Oy:n tuottamilla pehmoleluilla ja lautapeleillä. Hertan on voinut löytää myös luonnonhelmasta ja veden ääreltä kylpylähotelli Health & Spa Rokualta.

 

 

 

 

Hertta matkalla maineeseen

 

 

Alpakka Median toimitusjohtaja Niina osoittaa taivaalle, piirtää tähden ja kertoo iloitsevansa siitä, että on saanut tehdä arvokasta työtä sekä toteuttaa monta unelmaa.

 

"Minusta kyllä tuntuu, että eihän tässä ole kuin vähän pintaa raapastu".

 

Hertan maailma -tuoteperhe laajenee kotimaassa monella eri tavalla. Uusien kirjojen ja digitaalisen pelimaailman lisäksi

Hertta haluaa tutustua kovasti maailman lapsiin.

 

 

Tarina on siis vasta alussa. Voit seurata kuulumisia Hertan maailman Facebook-sivuilla.